Min favoritt-sommerdessert...

Denne desserten spiste jeg for første gang rundt sommeren år 2001. Og jeg glemmer aldri den opplevelsen! Mulig det var omgivelsene og stemningen som forsterket opplevelsen. Men kombinasjonen mellom disse ingrediensene er utrolig for min gane i allefall. Det som er viktig er at jordbærene er gode - og AKKURAT nå bør vel jordbærene være på sitt aller beste. I allefall på Østlandet. Og da er det bare å prøve, ikke vent til høsten til jordbærene er dvaske og smakløse, det blir overhodet ikke det samme.... Dette ER virkelig en sommerdessert!

image359

BALSAMICOMARINERTE JORDBÆR MED MASCARPONEKREM. 

100 gram sukker
2 ss vann
1 dl balsamicoeddik
1 beger sæterrømme
100 g melis
1 vaniljestang
100 g mascarponeost
1 stor kurv jordbær

Slik gjør du det: Smelt sukker i vann i en gryte til sukkeret er blitt en blank masse. Ha i balsamicoeddik og kok i et par minutter til. Kjøles ned til sirup før bruk. Ha rømme i en miksmaster og pisk den halvstiv. Ha så i melisen, frøene fra vaniljestangen og mascarponeosten. Pisk videre til kremen er stiv. Rens jordbærene, vend dem i balsamicosirupen og server dem med mascarponekrem på toppen! BON APETIT! 

3 kommentarer

Bente Nygård

29.06.2007 kl.02:22

Kan du legge ut den andre favoritten din også? Den vi fikk i Helges bursdag;-)

Anne Ma

29.06.2007 kl.10:08

Hmmm...hvilken mener du? Mener du crumble med bær, vaniljekrem og crumble på toppen?

Bente Nygård

30.06.2007 kl.02:00

Höres ut som den ja; nammmmm

Skriv en ny kommentar

hits