Nøkkelplagg i skapet ditt!

Er det mange av dere som sliter med å sette sammen antrekk, ref. det jeg skrev om i går? Trøst deg med at du er ikke alene. Som sagt, jeg har blogget og fotografert antrekk i et år nå - men likevel synes jeg det kan være en utfordring i blant. Det har blitt litt lettere, det skal sies. Men det skulle jo bare mange, så mye tid som jeg bruker på denne bloggen. Jeg har nok blitt mer bestemt på hva jeg liker og ikke liker, og jeg synes garderoben begynner "å ta form".

Mange av dere føler kanskje at dere har skapet fullt av klær - men at dere ikke har noe å ha på dere. Mest sannsynlig har du mange "skatter" der inne, nøkkelen er å finne ut hvordan du kan kombinere disse skattene. Jeg gjør mitt beste for å formidle noen tips - men til syvende og sist er det du som må ta skrittet og begynne. Her er noen tips fra meg på hvilke nøkkelplagg som jeg synes er viktige for å skape variasjon - og de fleste av dere har sikkert mye av dette i skapet fra før:


* Leggings og piratbukser:
Super under kjoler og skjørt hele våren, sommeren og tidlig høst. Gjerne i flere farger. Sorte leggings, hvite, grå - og kanskje røde hvis du er dristig nok? Et par avklipte jeans gjør også susen.
* T-shirts, singleter og tettsittende topper i alle regnbuens farger: Bruk dem under kjoler, tunikaer, under dressjakken eller olajakken, bruk dem alene til jeans og en heftig veske på skulderen. Det gjør ingenting om den vises under kjolen - det er faktisk bare fint, gjør antrekket mer avslappet.
* Flere par sko for å skape variasjon: Eksempelvis et par med høye hæler eller med kilehæl (mer behagelig å gå i) når du skal være fin, et par mer sporty som Converse eller Spring Court - og til sist et par åpne sandaler. Denne sesongen er det gladiatorsandaler som gjelder. Jeg har lett lenge, men falt til sist for disse brune fra Nine Vest (på bildet under). Alle disse skoene kan du bruke til jeans - tunikaer - sommerkjoler - penkjoler - skjørt osv.
* Et par fine skjerf kan friske opp en T-shirt, en singlet, en kjole, en tunika - ja det meste...
* Et fint belte kan gi tunikaen eller kjolen en helt ny vri!
* En heftig veske gjør alltid mye ut av et antrekk. Selv en singlet og et par jeans blir hot med en lekker veske på skulderen.
* Et par forskjellige jakker gjør sommerkjolen ny...og fungerer både til kjole, jeans, T-shirt, tunika osv.

Til sist: Start gjerne med en opprydning slik at du har full oversikt i skapet ditt. Bort med det du vet du aldri vil bruke. System system!

Hvis noen av dere har innspill eller tips til andre ting som er genialt å ha for å skape variasjon tar jeg i mot med takk.

6 kommentarer

21.05.2008 kl.23:17

Hei annema.

Etter å ha snakket med deg i garderoben i dag -og beundret ditt antrekk

(du husker vel meg)?

-dro jeg rett til byen og shoppet klær.

Ser ut til at du har en interessant blogg.

Har ikke hatt tid til å se så mye på den, men kommer til å bli en av

de "besøkende" nå som jeg vet om den.

Hilsen M-A

Silje

22.05.2008 kl.01:24

Takk for inspirerende blogging! :)

Pia

22.05.2008 kl.07:19

Leser bogget ditt hver dag og blir kjempe inspirert!

Marit

22.05.2008 kl.09:42

Jeg er også av dem som er innom bloggen din daglig. Masse fine tips, ikke minst hvordan man kan kombinere det man allerede har på en litt annen måte.

Anne Ma

22.05.2008 kl.10:19

M-A: Klar jeg husker deg! Håper du hadde det hyggelig og fant noe fint! Velkommen innom bloggen.Silje/Pia/Marit: Godt å høre at dere er der ute! Ha en fin dag!Annema

Sun Mei

22.05.2008 kl.10:37

Åh, disse gladiatorskoene. Jeg husker dem liksom altfor godt fra 80-tallet og har ikke helt klart å like dem enda....Ellers synes jeg det er flott å lese alle kombimulighetene du lister opp. Jeg er altfor lite flink til å klare å kombinere. Jeg kjøper ett antrekk også hører liksom det sammen.

Skriv en ny kommentar

hits