130808: Endelig ferdig!

Puh! Det tok tid for meg å lese siste boken i trilogien om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. De to første bøkene gikk som en lek. Klarte nesten ikke å legge de fra meg. Siste boken gikk også bra - i starten. Så stoppet det helt opp for meg. Vet ikke hvorfor. Kanskje det ble for mye detaljer - og for lite action sammenlignet med de foregående bøkene? Boken ble liggende på nattbordet mitt i flere måneder. I ferien bestemte jeg meg for at NÅ skal boken leses ferdig. Og faktisk ble det ganske spennende på slutten. Så nå er jeg ferdig. Litt trist at det ikke blir mer.... Vi kan likevel glede oss over at bøkene til Stieg Larsson nå filmatiseres. Michael Nyqvist er en utrolig sterk karakterskuespiller (synes jeg da) - og han er faktisk ikke så langt unna hvordan jeg så for meg journalist Blomkvist i boken. Noomi Rapace kjenner jeg ikke noe til, men hun er betydelig  penere enn det bildet jeg dannet meg av Lisbeth Salander. Det er alltid spennende å se filmatiseringer av bøker du setter pris på. JEG GLEDER MEG virkelig til å se "Menn som hater kvinner"! Foto: Aftenposten.no
rap503ace1197210104
larssonbreddejpg620691a

18 kommentarer

Katrine

13.08.2008 kl.12:54

åhh! eg har nett lest første boka; menn som hater kvinner og har bestilt meg dei andre to og venta dei i posten ganske snart! kan ikkje vente!:D

marina

13.08.2008 kl.13:04

Er akkurat ferdig med bok nr 2 og både gleder og gruver meg til å starte med den siste...litt vemodig at historien snart er over. Er jo begynt å like både Lisbeth og mikael.Oj, Lisbeth er jo mye finere i filmen en jeg hadde dannet meg

sio

13.08.2008 kl.13:09

Michael Nyqvist er suveren. >Sjekk ut grabben i graven bredvid og ikke minst så som i himmelen.:-)

Bentemor

13.08.2008 kl.14:19

Haaater Stieg Larsson! Er det science fiction, eller - skutt i hodet og begravd, men frisk og opplagt!

Marit

13.08.2008 kl.14:35

Selv synes jeg bøkene hadde en stigning gjennom hele triologien, likte nok den siste aller best. Men, vi er så forskjellige. Når det gjelder skuespillerne, så synes jeg begge to rent utseendemessig blir ganske annerledes enn de har vært i mitt hode; Lisbeth Salander er nok endel penere mens med Mikael Blomquist er det strengt tatt motsatt ;o). Så gjenstår det å se hvordan karakterene fremstilles.

Gleder meg til filmen jeg også.

Vanilla

13.08.2008 kl.14:37

Hvis du liker Stieg Larssons bøker kommer du garantert til å like CAMILLA LACKBERGS også. Hun er kun 33-år og har skrevet 4 bøker- krim blandet med herlige episoder fra dagliglivet til etterforskerne m.m. Fås i pocket til kun 99.-. Sjekk ut. En annen bok som også MÅ leses er "Saman er ein mindre aleine" av Anna Cavalda. Boken er også filmatisert- jeg har bestilling inne hos Bokklubben på dvd'n- gleder meg.

Lenestyle

13.08.2008 kl.16:15

Jeg har lest de to første bøkene, og elsket dem. Den tredje har jeg på svensk, og kvier meg litt til å begi meg ut på den :-/Desto mer gleder jeg meg til filmen. Når kommer den?

ingrid

13.08.2008 kl.16:28

Gleder meg til filmatiseringen. Har "slukt "de to første bøkene, men den siste gikk litt treigere. Det alltid spennende å se hvem som skal spille de ulike rollene, særlig i de bøkene der du blir veldig engasjert i. Jeg har selv en klar formening om hvordan de ser ut. Tror dette blir bra selv om Lisbeth ser litt eldre og anderledes enn hva jeg trodde hun var.

Martii

13.08.2008 kl.18:07

Bøkene er geniale! Husker ikke hvem av dem, men en av de var så spennende på slutten at jeg måtte lese mens jeg gikk hjem fra toget! tenker det så smart ut :) men det sier litt om hvor spennende de er!

Heidi

13.08.2008 kl.21:29

Helt enig med deg, Annema! Hadde gledet meg sånn til bok nr. tre, og det ble et skikkelig antiklimaks. Altfor detaljert om Säpo og for lite handling. Jeg aner en sterkere politisk agenda bak bok nr. 3 - og det er forsåvidt greit nok - men det gikk definitivt på bekostning av "drivet" som var tilstede i de foregående bøkene. Men litt spennende ble det i alle fall på slutten... :)

Annema

13.08.2008 kl.21:31

Katrine: God lesning!Marina: Smil - hadde akkurat den samme følelsen da jeg leste bok en og to - ville ikke at det skulle ta slutt...Sio: Enig. Han var helt fantastisk i "Så som i himmelen", en av de nydeligste filmene jeg har sett...Bentemor: He-he. Alt er mulig i eventyret, vet du.¨Marit: Me tooVanilla: Takk for tips! Søren, var det Månedens Bok sist? Har akkurat avbestilt den...Lenestyle: Aner ikke! Sikkert neste år?Same as it never was: Enig, så for meg en fjortislignende jente...Martii: Smil - ser det faktisk for meg.... AM

Annema

13.08.2008 kl.21:32

Heidi: Jepp, det ble altfor detaljert - høres ut som vi har gjort de samme konklusjonene.

Trine

13.08.2008 kl.22:35

Fantastisk lesing! Jeg har et tips til innlegg, du har laget noen av de tidligere, men jeg ønsker mer detaljert om hvilke butikker i Oslo og forskjellige nye merker som er å finne i hovedstaden. Jeg elsker små og søte butikker, og det er ingen som har noen oversikt over hvor de ligger og hvilke merker de har, dette kan jo være et lite tips? Kanskje noen lesere har noen favorittbutikker som har mye spesielt og annerledes?

Hege

14.08.2008 kl.08:27

Jeg elsket hele trilogien, og leste nr 3 på svensk. Kunne ikke vente til den kom på norsk... :)Og faktisk så ser Frøken Rapace nesten lik min egen Lisbet Salander - så det var helklaff. Hun er forøvrig gift med kjekkasen fra Wallanderfilmene. Ellers anbefaler jeg Arne Dahl - han er utrolig dyktig - også svensk. Skriver detaljert med humoristiske og samfunnskritiske øyne, samtidig som han får med litt historie inn i krim'en. Oppdaget han etter jeg var ferdig med alle de andre svenske, som Läckberg, Åsa Larsson, Mankell, Gulliou, Nesser osv. Arne Dahl er mye bedre enn alle de, men når selvfølgelig ikke helt opp til Stieg Larsson.

Siv Jane

14.08.2008 kl.09:00

Jeg har også lest triologien - og samme som deg, jeg sleit med å komme meg gjennom bok nr 3. For meg gikk det litt tregt i begynnelsen men de siste par hundre sidene lestes i expressfart.Gleder meg til filmen - men er enig med deg , hadde ikke sett for meg Lisbet Salander så vakker, he,he

Delirium~

14.08.2008 kl.10:40

Enig med deg. Den skuespilleren er alt for pen. I det minste alt for velpleid. Ser du for deg Lisbet Salander stå og nappe øyenbrynene sine? Neppe!

Annema

14.08.2008 kl.11:03

Trine: Takk for tips. Krevende oppgave (he-he), men jeg vil nok komme med litt tips etterhvert. Sender også ballen videre til mine lesere - som sikkert også har tips til små butikker.Hege: Takk for tips om Arne Dahl. Ingenting er bedre enn en fengslende bok!Siv Jane: SmilDelirium: Nei, neppe. Hun hadde vel helst en piercing i øyebrynet...Annema

SerendipityCat

14.08.2008 kl.12:54

Tror jeg også er en av dem som sleit lit med bok tre, men synes den ble bedre på slutten! Uansett skal det bli veldig morsomt å se filmen når den kommer!!

Skriv en ny kommentar

hits