141008: Ryddesjau

ryddeSist helg var ryddehelgen over alle ryddehelger for oss - så langt i år. Hele familien i arbeid. Rydding i hagen. Vasking av utegrill, inn i garasjen med hagemøbler osv. Jeg tok meg av ryddingen inne i huset i denne gangen. På barnerommene. Ungene vokser ut av klærne sine før jeg får tenkt meg om - så en del klær går rett til Frelsesarmeen. Bort med sommertøy og inn med ull og varmt tøy til vinteren (minusgrader er rett rundt svingen...). Barnesenger og utstyr som ikke lenger er i bruk skal på finn.no. Det er en befrielse å bli kvitt gamle ting som bare står der og samler støv. Føler meg lettere for hver ting som forsvinner ut av døra. Gjenbruk er jo helt genialt! Men man gjør seg jo noen tanker om hvorfor vi har så mye. Trenger vi alt dette? Det skaper jo bare rot og merarbeid! Jeg har nesten sluttet å kjøpe ting til huset. Såkalte støvsamlere. Jo mindre jo bedre.

Jeg tok også en ny runde i garderobeskapet mitt. Nå henger det ett plagg per kleshenger. Det kan jeg anbefale! Henger man 2-3 plagg på en henger har du ikke oversikten lengre. Og det er fort å glemme hva man egentlig har. Gode kleshengere i tre får du forøvrig billig på Ikea. Jeg klarer ikke plasthengere og heller ikke metalltrådhengere fra renserier. Klærne henger ikke pent på. Et annet tips for å få orden i skapet; la alle hengerne og plaggene henge samme vei....

Ha en strålende dag i høstværet, jenter! Her skinner sola. Det er deilig og friskt ute. Men ganske mye kaldere enn i går....

5 kommentarer

14.10.2008 kl.11:39

Det inspirerer virkelig å ta et ryddesjau :) Jeg har tenkt å pålegge meg selv "et shoppingorbud" på klær, og heller prøve å bruke det man har i skapet. Det er mye klær man glemmer man har, og hvis man prøver å tenke litt anneledes, så kan man få en "ny garderobe" etterhvert ;) Bruker du mye av det du har i skapet allerede? Jeg trenger inspirasjon :)

14.10.2008 kl.11:40

Hva med "swop shop" med dine venninner? Inviter til te, og be alle ta med seg klær man ikke lenger bruker... Man finner garantert noe og kan bytte :)

Annema

14.10.2008 kl.11:52

Anonym: Jeg tror faktisk jeg med hånden på hjertet kan si at jeg bruker det meste. Det som blir hengende ryker ut - og det blir færre og færre av den sorten. Det første du må gjøre er å rydde. Lage hauger med klær (1=Frelsesarmeen, 2= Selges, 3=Behold). Haugen du skal beholde må du legge inn i skapet på en ryddig måte. Og la det kun henge ett plagg per kleshenger. Da har du oversikten. Legg skjerf og belter ryddig og pent i skuffer. Organiser bukser/jeans sammen, poloer, T-shirts og singleter for seg. Jeg har faktisk (delvis) inngått shoppingforbud jeg også. Frem til New York-turen min i slutten av november. Eneste unntak er hvis jeg selger noe først. Jeg legger en kaninpels ut på finn.no i dag og solgte mine krokodillestøvletter på finn.no i går. Så da spørs det om jeg ender opp med Sendraene jeg har ønsket meg - eller om jeg sparer pengene til New Yorkturen.... Anonym: Bra tips! Og joda, det har jeg gjort før med jentegjengen. Alle tok med klærne de ikke brukte lenger, og det ble en del bytting. Men det er faktisk ikke mye som forsvant ut av skapet denne gangen. Det var mere rydding.

Kathrine

14.10.2008 kl.19:04

Jeg gjorde unna den store ryddesjauen i helgen og sitter igjen med en del nesten nye klær, som jeg vil kvitte meg med. Har ikke solgt klær på finn tidligere, men lurer på om jeg skal ta det store steget. Hvordan er dine erfaringer med salg av klær på nettet ( finn.no eller andre sider). Har dere lesere noen tips?

Annema

14.10.2008 kl.21:08

Kathrine: Min erfaring er at det er utrolig viktig å ta gode bilder og gjerne flere bilder av hvert plagg (nærbilder og på avstand). Gi så mye informasjon som mulig om hvert enkelt produkt og oppgi pris inkl porto, da sparer du deg for mye tid. Har du mye som skal legges ut tar det tid å ta bilder, laste opp bilder og skrive innlegget. Hvis jeg har noen virkelig bra plagg lager jeg en egen annonse for dette ene plagget. Men ofte lager jeg annonser med mange plagg samtidig. Kikk gjennom noen annonser på Finn før du setter i gang, så får du tips. Legg merke til hva du synes er bra! Prøv med ett plagg av gangen, så er du i gang! Lykke til.

Skriv en ny kommentar

hits